Dode en zwaargewonde na crash in water, verderop nog twee lichamen gevonden

De auto is uit het water getakeld
De auto is uit het water getakeld © Regio15
DELFT - Bij het ongeluk in Delft waarbij zondagochtend een auto in het water belandde, is een man om het leven gekomen. Een andere man raakte zwaargewond. Later zijn even verderop twee overleden vrouwen in het water gevonden. Of ze ook in de verongelukte auto zaten, kan de politie nog niet met zekerheid zeggen. 'Maar we houden er wel rekening mee.'
Rond 5.00 uur reed een auto door nog onbekende oorzaak het water langs de Oostpoortweg in. Een passagier kon op eigen kracht naar buiten klimmen en worden gered door de brandweer. Duikers hebben de bestuurder vervolgens uit het water gehaald.
Ze zijn allebei in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar een van hen later is overleden. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend, zegt de politie.

Zoektocht naar meer slachtoffers

Omdat er mogelijk meerdere mensen in de auto zouden zitten, is er door duikers van de brandweer nog lang gezocht op de plek van het ongeluk.
'Nadat het voertuig met een kraanwagen uit het water werd gehesen, is er nogmaals een groot gebied onder water doorzocht. Hierbij zijn geen andere personen meer aangetroffen', zegt de politie.
Bekijk hier beelden van het ongeluk:
Man overleden nadat auto in het water belandt
Rond 11.20 uur werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een 'persoon te water' langs de Kanaalweg in Delft. Tijdens de nieuwe zoektocht in het water werden de lichamen van de twee vrouwen gevonden. Ze lagen tussen de Oostsingel en de Oostpoort, zo'n 100 tot 150 meter bij de plek van het ongeluk vandaan. Er wordt nog onderzocht of zij ook in de auto zaten.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft is 'aangeslagen' door het ongeval. 'Ik leef mee met de familie en nabestaanden van de slachtoffers. We wachten nadere informatie uit het onderzoek van de politie af', laat ze in een reactie weten.
De doden werden gevonden in het water tussen de Oostpoort en de Oostingel
De doden werden gevonden in het water tussen de Oostpoort en de Oostingel © Regio15
'Het is indrukwekkend', vertelt een oudere vrouw die vlak achter de plek van het ongeluk woont. Ze is er niet wakker van geworden, omdat ze aan de andere kant slaapt. 'Het is een gevaarlijke, slechte weg. Zeker in het donker en met het water ernaast. Ik blijf aan de slachtoffers denken.'
Een andere buurtbewoner is geschrokken. Hij zag vanaf zijn balkon dat de weg was afgesloten en hoorde het nieuws toen hij boodschappen ging doen. 'Heftig en heel sneu.'

Onderzoek naar oorzaak

Hulpdiensten rukten zondagochtend vroeg massaal uit voor het ongeluk. Naast verschillende brandweerwagens en duikteams kwamen er zeker zes ambulances naar de Oostpoortweg. Ook werden er drie traumahelikopters opgeroepen. Uiteindelijk kwam er één traumateam naar Delft.
Het is nog onduidelijk hoe de wagen in het water terecht is gekomen. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet daar onderzoek naar. De auto is in beslag genomen en wordt ook onderzocht. Mensen die meer informatie over het ongeluk of camerabeelden hebben, kunnen bellen met 0900-8844.
De auto lag grotendeels onder water
De auto lag grotendeels onder water © Regio15