Verdachten van twee explosies bij woning vastgelegd door camera's

De verdachte van 29 augustus (links) en 4 oktober (rechts)
De verdachte van 29 augustus (links) en 4 oktober (rechts) © Politie
DEN HAAG - Het is nog niet bekend wie de explosies bij een huis aan de Jacob Schorerlaan in Den Haag heeft veroorzaakt. De politie deelt daarom nu bewakingsbeelden. In augustus en in oktober ging er bij hetzelfde huis een explosief af. Het zorgde voor veel schade en angst bij de bewoners en de buurt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
De eerste explosie bij het huis van een gezin is in de vroege ochtend van dinsdag 29 augustus. Rond 2.00 uur legt een camera in de straat iemand vast die richting het huis loopt. Even later rent hij weg en volgt de ontploffing. De voordeur raakt hierdoor flink beschadigd.
Deze verdachte heeft een slank postuur en hij draagt een blauwe jas met capuchon en een blauwe trainingsbroek.
Op woensdag 4 oktober is het weer raak. Rond 3.00 uur ’s nachts loopt er iemand naar hetzelfde huis en gaat er een explosief af. De schade is nu een stuk groter. Bij beide explosies is niemand gewond geraakt.
De verdachte heeft slank tot normaal postuur. Hij draagt een jas met capuchon van het merk The North Face, met daaronder een donkere trainingsbroek en zwarte sneakers.
De politie vermoedt dat beide incidenten met elkaar te maken hebben, maar doet daar nog verder onderzoek naar. Mensen die iemand herkennen op de beelden of die iets weten over een mogelijk motief, worden gevraagd zich te melden.
Huis van gezin twee keer doelwit van explosie - Team West

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem