Eén inbreker die kluis openkreeg bij Kruidvat nu herkenbaar in beeld

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - Van een van de twee mannen die in september hebben ingebroken bij het Kruidvat op Scheveningen, worden nu herkenbare bewakingsbeelden getoond. Vorige week was hij nog geblurd en kreeg hij de kans zich te melden. Over de andere verdachte heeft de politie informatie gekregen. De twee hebben een kluis open weten te krijgen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
De inbrekers zijn op zondagochtend 17 september drie keer binnen geweest bij de winkel aan de Koppelstokstraat, rond 6.15 uur voor het eerst. Het alarm is door middel van een code uitgeschakeld en de twee lijken precies te weten wat ze moeten doen en waar ze moeten zijn.
De mannen hebben een grote rugtas bij zich voor de buit die ze van plan zijn te maken. Ze gaan meteen door naar het kantoor en krijgen daar een kluis open. Wat ze verder doen in het kantoor is niet te zien, omdat een van hen de camera wegdraait met de stok van een bezem.
Kruidvat drie keer bezocht door inbrekers - Team West
De verdachten hebben zich na de oproep op 5 december niet gemeld. Omdat de politie over één van hen informatie heeft, blijft hij onherkenbaar in beeld. Zijn handlanger wordt nu wel herkenbaar getoond. Alle tips over de inbraak blijven welkom.

Weet u meer?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem