'Ernstig incident' bij The Mall, verkeersregelaars gaan aangifte doen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDSCHENDAM - Een verkeersregelaar is omver gereden bij de Mall of The Netherlands. Dat meldt de gemeente, die spreekt van een 'zeer ernstig incident'. Een automobilist schepte de verkeersregelaar, die wonder boven wonder met de schrik vrij kwam.
De aanrijding vond woensdagavond plaats toen de Mall ging sluiten. Een automobilist negeerde de aanwijzingen van meerdere verkeersregelaars op de kruising van de Heuvelweg en Sperwerlaan. Daarna is hij op hen ingereden.
Een van de verkeersregelaars werd geschept, maar raakte niet gewond. Burgemeester Martijn Vroom van Leidschendam is boos: 'Het is onacceptabel dat verkeersregelaars van de Mall agressie ervaren van automobilisten en zelfs op hen wordt ingereden.'

'Alle perken te buiten'

'Gelukkig is het dit keer met een sisser afgelopen', vervolgt de burgemeester. 'Bezoekers van de Mall moeten te allen tijde de aanwijzingen opvolgen en het weigeren hiervan en zelfs inrijden op de verkeersregelaars gaat alle perken te buiten.'
De gemeente accepteert als opdrachtgever van alle verkeersregelaars rondom de Mall geen enkel mogelijke manier van agressie en neemt dit erg hoog op, stelt de gemeente.

Aangifte doen

De gemeente heeft de verkeersregelaars gevraagd om aangifte te doen. Volgens de gemeente gaat dit ook gebeuren. Er is voor zo ver bekend nog niemand aangehouden.