Snelheidsduivel leert niets van ingenomen rijbewijs, agenten grijpen opnieuw in

© Politie Den Haag Binnenstad
DEN HAAG - Een automobilist die pas net zijn rijbewijs terug had na een forse snelheidsovertreding mocht zijn roze pasje zaterdagavond meteen weer bij de politie inleveren. De reden? Hij scheurde met hoge snelheid over de Rotterdamsebaan in Den Haag en haalde daarbij een onopvallende politieauto in.
De aandacht van de agenten was al snel getrokken toen de haastige automobilist langs raasde en met groot licht seinde. 'Wij zetten de achtervolging in en probeerden de auto in te halen', laat de politie zondag weten. 'Onze eigen snelheid liep daarbij op tot wel 170 kilometer per uur en nog steeds kwamen wij niet dichter bij deze snelheidsduivel.'
Na een achtervolging en een stopteken zette de wegpiraat zijn wagen 'netjes langs de kant'. Toen de man hoorde dat hij zijn rijbewijs én zijn auto in moest leveren, liet hij weten het maar oneerlijk te vinden. Hij had zijn roze pasje immers net terug nadat hij ook eerder veel te hard had gereden.

Alternatief vervoer

De verkeersofficier van justitie zal binnenkort beslissen hoe het met de automobilist, zijn rijbewijs en de auto verder moet. Tot die tijd zal de man voor alternatief vervoer moeten zorgen.