Kussens gevonden bij dode man in park, onduidelijk waar die vandaan komen

LEIDSCHENDAM - Bij de vermoorde man die eind december in een park aan de Frekeweg in Leidschendam werd gevonden, lagen vier tuinkussens. De politie weet nog niet waar die vandaan komen en krijgt daar graag informatie over. Ook zijn de telefoons van het slachtoffer en de aangehouden verdachte nog zoek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op donderdagochtend 21 december rond 8.45 uur werd een 39-jarige Poolse man zonder vaste woon- en verblijfplaats gevonden langs een fietspad in het park. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Er is vervolgens een Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar zijn dood.
Op eerste kerstdag leverde het onderzoek een aanhouding op: een 34-jarige man uit Letland. Hij wordt verdacht van moord of doodslag. Het voorarrest van de man is op 4 januari met negentig dagen verlengd. Hij zit nog in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Hier is de 39-jarige man gevonden
Hier is de 39-jarige man gevonden © Politie
Er is nog een aantal vragen over de zaak. Zo wil de recherche graag weten wie het slachtoffer voor donderdag 21 december nog heeft gezien of gesproken, misschien samen met een of meerdere personen.
Toen de overleden man in het park werd gevonden, lagen er vier tuinkussens bij hem. Het is nog onduidelijk waar die vandaan komen. Wie ze mist of meer informatie over de herkomst van de kussens heeft, wordt gevraagd zich te melden.
De gevonden kussens
De gevonden kussens © Politie
De politie weet dat er op woensdagavond 20 december om 21.14 uur twee mannen over de Frekeweg hebben gelopen. Zij hadden soortgelijke, mogelijk dezelfde, kussens bij zich. De mannen zijn vanaf de richting van de Noordsingel het park in gelopen. Waarschijnlijk zijn ze kort daarvoor op de kruising bij de Aldi aan de Prins Frederiklaan geweest.
Ze hebben midden op straat staan plassen en het leek erop dat de mannen onder invloed van alcohol of verdovende middelen waren. De politie komt graag in contact met mensen die de twee die avond, of eerder, hebben gezien of gesproken.

Specifieke getuigen

De recherche wil in het bijzonder een aantal specifieke getuigen spreken. Deze mensen zijn op woensdag 20 december op camerabeelden te zien voor of na het tijdstip dat de mannen met de kussens op de Frekeweg liepen. De politie heeft een omschrijving van die personen. Ze gingen het park in (vanaf de richting Noordsingel naar de Frekeweg/Lijtweg) of uit (vanaf de Frekeweg/Lijtweg richting Noordsingel).
  • 21.05 uur: een man met een middelgrote hond aan een uitschuifbare hondenriem. Hij ging het park in en kwam om 21.18 uur weer terug.
  • 21.30 uur: twee personen met middelgrote hond met een tuigje, kwamen het park uit.
  • 21.41 uur: een man met een middelgrote tot grote hond aan een uitschuifbare riem, kwam het park uit.
  • 22.52 uur: een man die het park in ging. Hij kwam om 22.54 uur terug en was toen mogelijk aan het bellen.

Telefoons zoek

Tot slot zijn de telefoons van zowel het 39-jarige slachtoffer als de 34-jarige verdachte nog niet gevonden. Het gaat mogelijk om een Samsung Galaxy J1 en een Samsung Galaxy S8. Wie deze ergens in de buurt heeft gevonden of weet waar de telefoons nu zijn, wordt gevraagd zich te melden.
Een soortgelijke Galaxy J7 (links) en S8 (rechts)
Een soortgelijke Galaxy J7 (links) en S8 (rechts) © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem