Camera's bij station blijven hangen, flink minder overlast gemeld

Station Rijswijk, de ingang aan het Piramideplein
Station Rijswijk, de ingang aan het Piramideplein © Omroep West
RIJSWIJK - Het cameratoezicht op het Piramideplein in Rijswijk is opnieuw verlengd met een jaar. Vorig jaar werden bij het NS-station van de gemeente camera's geplaatst, om de overlast daar te verminderen. Het toezicht werkt namelijk goed volgens burgemeester Huri Sahin: 'We kunnen zien dat de camera's een positief effect hebben op de omgeving.'
Sahin liet in augustus vorig jaar camera's plaatsen, omdat bij het NS-station al langer sprake was van overlast. In het jaar voordat de camera's geplaatst werden, waren er nog 387 incidenten gemeld. Het afgelopen half jaar waren dat er slechts 83.
Kortom, de aanpak van het gebied lijkt te werken, ziet ook de burgemeester. 'Maar we weten niet helemaal zeker of de daling toe te schrijven is aan de aanwezigheid van de camera's. De politie komt dit jaar nog met een rapport over de verschillende maatregelen die zijn getroffen', meldt de burgemeester.

Politie houdt het in de gaten

Met behulp van de camera's houdt de politie het gebied de hele dag in de gaten. Op verschillende borden staat ook dat de politie constant meekijkt. 'Als het nodig is kunnen de beelden achteraf worden gebruikt voor opsporing', meldt de gemeente daarover.
De camera's blijven in elk geval hangen tot volgend jaar januari. Tussentijds zal de burgemeester met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie bepalen of het toezicht nog nodig is.