Medepassagier uit ziekenhuis na dodelijk ongeluk Gouda, verdachte vrij

Auto te water in Gouda
Auto te water in Gouda © MediaTV
GOUDA - De bijrijder die na het dodelijke ongeluk in Gouda in het ziekenhuis belandde, is uit het ziekenhuis ontslagen. Dat meldt de politie. De bestuurder is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft nog wel verdachte bij het ongeluk.
Afgelopen vrijdagnacht ging het mis op de Schoonhovenseweg, toen de 22-jarige verdachte uit Gouderak en een van de passagiers samen met een 22-jarige vrouw uit Gouda van de weg afraakten. De auto waar de drie in zaten, belandde op zijn kant in een naastgelegen sloot.
Bekijk hieronder de beelden van het ongeluk:
Vrouw (22) overlijdt bij ongeluk in Gouda
De 22-jarige vrouw overleed, ondanks inspanningen van de hulpdiensten om haar te helpen. De twee andere inzittenden wisten zelf uit de auto te klimmen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend, wel reed de 22-jarige bestuurder uit Gouderak onder invloed.

Verdachte vrij, wel nog verdacht

De bestuurder werd kort na het ongeluk aangehouden, maar is volgens de politie inmiddels wel weer op vrije voeten. 'De verdachte zit niet meer vast, maar blijft wel verdachte bij het ongeluk', weet een woordvoerder van de politie zondag te melden.