A12 deels dicht vanwege werkzaamheden aan Gouwe-aquaduct

Gouwe-aquaduct
Gouwe-aquaduct © ANP
GOUDA - Rijkswaterstaat voert dit weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan het Gouwe-aquaduct. De A12 richting Utrecht is daardoor tussen Gouda en Moordrecht van 27 tot 29 januari afgesloten voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van twintig tot dertig minuten.
Het stuk snelweg tussen Gouda en Moordrecht is dicht sinds zaterdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. De weg is alleen richting Utrecht afgesloten. Het verkeer vanaf de A12 wordt omgeleid via de N209, A20 en A27. Verkeer vanaf de A4 richting Utrecht kan omrijden via de A44, N11 en A12.
De werkzaamheden aan het Gouwe-aquaduct stonden gepland voor het weekend van 20 tot 22 januari. Maar door het slechte weer zijn die werkzaamheden niet doorgegaan en uitgesteld naar het zogenaamde 'reserveweekend'.

Tweede weekend

Dit is de tweede keer dat er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan het Gouwe-aquaduct. Tussen 13 en 15 januari werd er ook al aan het aquaduct gewerkt. Daardoor was de A12 richting Den Haag dat weekend afgesloten voor verkeer.