Meerdere mensen gezocht die in buurt van zwaar mishandelde vrouw (22) waren

Op de Parallelweg doet de politie uitgebreid onderzoek
Op de Parallelweg doet de politie uitgebreid onderzoek © Regio15
DEN HAAG - De politie is nog op zoek naar verschillende mensen die in de buurt van de Parallelweg in Den Haag waren, op het moment dat daar een zwaargewonde vrouw in de bosjes lag. Er zit een 30-jarige man vast voor de mishandeling, maar het onderzoek gaat verder en de recherche wil graag weten wat de mogelijke getuigen hebben gezien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 23 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Vrijdag 12 januari rond 5.15 uur vindt een voorbijganger de 22-jarige vrouw. Ze ligt in een groenstrook vlakbij het Haags Openbaar Vervoer Museum en blijkt het slachtoffer van een zware mishandeling. Ze is gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze inmiddels weer uit is ontslagen. Het onderzoek van de politie levert twee dagen later een aanhouding op: een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit op dit moment nog vast.
Het slachtoffer heeft bijna twee uur langs de Parallelweg gelegen. Uit onderzoek is gebleken dat die rond 3.20 uur is gebeurd, terwijl ze om 5.15 uur is gevonden. De politie komt nog graag in contact met mensen die in de tussenliggende tijd in de omgeving zijn geweest.
Vrouw (22) slachtoffer van zware mishandeling - Team West
Er worden in het bijzonder drie specifieke getuigen gezocht, die op die vroege vrijdagavond 12 januari op de Parallelweg waren:
  • 3.27 uur: fietser met een lichte broek, donkere jas en witte schoenen
  • 3.40 uur: voetganger met lichte jas en donkere broek, die kijkt naar de plek waar de vrouw ligt
  • 3.45 uur: een geheel in het zwart geklede voetganger, kijkt ook naar de plaats delict
Wie zichzelf herkent in de beschrijving of weet om wie het gaat, wordt gevraagd zich te melden. Ook camerabeelden uit de buurt of dashcambeelden die vanuit een auto zijn gemaakt, zijn welkom bij de politie.
De vrouw lag rechts van het fietspad
De vrouw lag rechts van het fietspad © Omroep West

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem