Bestuurder dodelijk ongeluk was twee dagen vrij, maar is opnieuw aangehouden

Bloemen langs de N207 na het fatale ongeluk
Bloemen langs de N207 na het fatale ongeluk © MediaTV
GOUDA - De bestuurder van de auto die betrokken was bij een dodelijk ongeluk op de N207 is dinsdag opnieuw aangehouden. Dat meldt het OM donderdag. Bij het ongeluk kwam een 22-jarige vrouw uit Gouda om het leven. De 22-jarige bestuurder uit Gouderak werd kort na het ongeluk al aangehouden, maar werd al snel weer op vrije voeten gesteld. Op basis van 'nieuwe informatie' is hij weer aangehouden.
Wat er precies gebeurde bij het ongeluk in de nacht van vrijdag op zaterdag op de N207, is nog niet bekend. In de auto zaten op dat moment drie mensen: de 22-jarige bestuurder, het 22-jarige slachtoffer en een derde passagier.
Om onbekende redenen raakte de auto van de weg en eindigde op zijn kant in een sloot. Het 22-jarige slachtoffer overleed ter plekke, ondanks inspanningen van de hulpdiensten. De twee andere passagiers konden zelf uit de auto komen.

Nieuwe informatie

De bestuurder zou onder invloed hebben gereden en werd meteen aangehouden. Zondag kwam hij weer op vrije voeten, maar na 'nieuwe informatie' werd hij dinsdag weer opgesloten. Hij blijft nog zeker twee weken vastzitten, bepaalde de rechter-commissaris woensdag.
Wat de nieuwe informatie precies inhoudt, kan de woordvoerder van het Openbaar Ministerie niet zeggen. 'Dat komt uiteindelijk in het dossier.'

In sloot gezocht

Dinsdag zocht de politie in het kader van het onderzoek naar de oorzaak nog in de sloot op de plek van het fatale ongeluk. Of daar iets is gevonden wat heeft geleid tot de aanhouding, kan de woordvoerder ook niks over zeggen.