Varend Corso krijgt nieuwe artistieke leiding: 'Ze gaat zich bewijzen, daar ben ik van overtuigd'

© Omroep West
HONSELERSDIJK - Het Varend Corso krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe artistiek leider. De huidige, Hans Hoogerwerf, vindt het na 25 edities welletjes geweest. Het is tijd voor een frisse wind, vindt hij. 'Nieuw bloed, andere mensen, helemaal goed', zegt hij beslist.
Hans Hoogerwerf was er vanaf de allereerste editie bij. Het Varend Corso is in de loop der jaren flink gegroeid, ziet hij. 'We zijn gewoon beter geworden met z'n allen. Dat is niet alleen de organisatie, dat is iedereen.' Er is natuurlijk meer geld maar Hans ziet nog een belangrijke oorzaak van de ontwikkeling: 'Iedereen durft meer'.
Over lef gesproken, dan komen we volgens Hans meteen op zijn opvolger. Juanita van Dooremaal gaat het vanaf 2025 van hem overnemen. Ze is al jaren de arrangeur van de kernboot Honselersdijk. 'Ze heeft bewezen dat ze een hart heeft voor het Corso', zegt Hoogerwerf. 'Ze maakt geweldige boten met Honselersdijk en zijn gaat zich bewijzen, daar ben ik van overtuigd.'
Juanita van Dooremaal, de artistiek leider van het Varend Corso
Juanita van Dooremaal, de artistiek leider van het Varend Corso © WOS
Juanita van Dooremaal is dus geen onbekende, maar het was minder bekend dat ze de opvolger van Hans wilde worden. Ze verraste zichzelf misschien ook wel een beetje. Juanita wist dat Hans na de 25e editie wilde stoppen dus informeerde ze bij het afgelopen Corso voorzichtig of er al opvolging voor hem was. Toen het antwoord 'nee' bleek, zei ze spontaan dat zij er wel oren naar had. 'Later heb ik daar nog eens serieus over nagedacht. En dacht dat ik het echt leuk vind, en er echt iets mee wilde. En toen heb ik gesolliciteerd.'
Juanita gaat komend Corso mee kijken en in 2025 gaat ze 'los'. Of dan ook meteen haar hand duidelijk wordt, is onzeker. Ze lijkt eerst eens goed te willen kijken en luisteren: 'Ik heb zeker eigen ideeën maar die zijn voor later'.

Cirkeltje rond

Voor Hans Hoogerwerf is er nog één editie als artistiek leider. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug, want het 'cirkeltje is mooi rond' nu het Varend Corso weer door De Lier gaat, zoals de eerste editie. Het 25e Varend Corso gaat op 21, 22 en 23 juni weer over de wateren in het Westland.