Dode man in park was Poolse Piotr Gorzynski, rugzak van verdachte nog spoorloos

LEIDSCHENDAM - De overleden man die eind december in een park aan de Frekeweg in Leidschendam werd gevonden, is de van oorsprong Poolse Piotr Gorzynski. De 39-jarige man leidde een zwervend bestaan en is door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft een nieuwe vraag over de zaak: de rugtas van de aangehouden verdachte is nog altijd niet gevonden.
Op donderdagochtend 21 december rond 8.45 uur werd het slachtoffer gevonden langs een fietspad in het park. Er is vervolgens een Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar zijn dood. Op eerste kerstdag levert het een aanhouding op: een 34-jarige man uit Letland, die in Arnhem is gearresteerd. Hij wordt verdacht van moord of doodslag en zit nog vast.
Nadat de politie op 16 januari in Team West al vragen stelde over de zaak, is er nu een nieuwe bij gekomen: waar is de rugzak van de 34-jarige Let? Hij is op vrijdag 22 december met de tas gefilmd op treinstation Arnhem Centraal en in de stad. Later die dag had hij die tas niet meer bij zich. Mogelijk wilde hij hem kwijt omdat er kleding in zat die hij droeg toen Piotr overleed. Wie de tas heeft gevonden of weet waar die nu is, wordt gevraagd zich te melden.
Ook de vragen die de politie eerder stelde, staan nog altijd open. Toen de overleden Piotr in het park werd gevonden, lagen er vier tuinkussens bij hem. Het is nog altijd onduidelijk waar die kussens vandaan komen. Het slachtoffer en de verdachte hebben op woensdagavond 20 december mogelijk zelf met die kussens door Leidschendam gelopen.
Om 21.14 uur zijn er twee mannen die kussens bij zich hadden via de Frekeweg het park in gelopen. Waarschijnlijk zijn ze kort daarvoor op de kruising bij de Aldi aan de Prins Frederiklaan geweest. Ze hebben midden op straat staan plassen en het leek erop dat de mannen onder invloed van alcohol of verdovende middelen waren. De politie komt graag in contact met mensen die de twee die avond, of eerder, hebben gezien of gesproken.
De gevonden kussens
De gevonden kussens © Politie
De recherche wil in het bijzonder nog een aantal specifieke getuigen spreken. Deze mensen zijn op woensdag 20 december op camerabeelden te zien voor of na het tijdstip dat de mannen met de kussens op de Frekeweg liepen. De politie heeft een omschrijving van die personen. Ze gingen het park in (vanaf de richting Noordsingel naar de Frekeweg/Lijtweg) of uit (vanaf de Frekeweg/Lijtweg richting Noordsingel).
  • 21.05 uur: een man met een middelgrote hond aan een uitschuifbare hondenriem. Hij ging het park in en kwam om 21.18 uur weer terug.
  • 21.30 uur: twee personen met middelgrote hond met een tuigje, kwamen het park uit.
  • 21.41 uur: een man met een middelgrote tot grote hond aan een uitschuifbare riem, kwam het park uit.
  • 22.52 uur: een man die het park in ging. Hij kwam om 22.54 uur terug en was toen mogelijk aan het bellen.

Telefoons zoek

Tot slot zijn de telefoons van zowel het slachtoffer als de verdachte nog niet gevonden. Het gaat mogelijk om een Samsung Galaxy J1 en een Samsung Galaxy S8. Als ze ergens zijn gevonden, wil de politie dat graag weten.
Een soortgelijke Galaxy J7 (links) en S8 (rechts)
Een soortgelijke Galaxy J7 (links) en S8 (rechts) © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem