Twee mannen gebruiken gestolen pinpassen op meerdere plekken

De verdachten bij de Hoogvliet in Rijswijk
De verdachten bij de Hoogvliet in Rijswijk © Politie
DEN HAAG - De gestolen pinpassen van een vrouw uit Den Haag zijn op meerdere plekken in Rijswijk en Den Haag gebruikt. Twee mannen zijn van winkel naar winkel en van geldautomaat naar geldautomaat gegaan om te pinnen en cadeaukaarten te kopen. De politie hoopt dat ze worden herkend.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op dinsdag 28 november is de vrouw slachtoffer van bankhelpdeskfraude geworden. Iemand die zei van de bank te zijn troggelde haar via de telefoon pincodes af en stuurde een koerier langs, die de passen bij haar thuis ophaalde.
Daarna verschijnt de eerste verdachte bij supermarkt Hoogvliet aan de Dr. H. Colijnlaan in Rijswijk. De man draagt een helm en koopt een stapel cadeaukaarten bij de servicebalie. Dit is waarschijnlijk de man die bij de vrouw langskwam.
Opgehaalde pinpassen gebruikt door twee mannen - Team West
De tweede verdachte in de zaak is ook te zien in de supermarkt, waar hij even binnenkomt en van een afstandje naar zijn handlanger kijkt. Hij vraagt iets aan het personeel en vertrekt dan weer. Diezelfde man is even later op het Jonckbloetplein in Den Haag, waar hij geld opneemt bij de geldautomaat.
Diezelfde avond zijn er ook transacties gedaan bij een supermarkt aan de Van Zeggelenlaan in Den Haag, bij Albert Heijn in Rijswijk en bij een geldautomaat aan de Prins Willem Alexander Promenade in Rijswijk.

Weet u wie het zijn?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem