Heb je een tip voor Omroep West? Stuur ons een appje

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Anton
REGIO - Heb jij een nieuwstip? Of klopt een artikel niet? Of wil jij een foto sturen van iets dat nieuwswaardig is? Vanaf donderdag is Omroep West ook via WhatsApp te bereiken. Jij kan dus gewoon een appje sturen met jouw tip of opmerking en wij gaan er dan mee aan de slag.
Dagelijks krijgen wij honderden berichten binnen: via de mail, sociale media en de telefoon. Mede dankzij deze tips weten wij elke dag nóg beter wat er speelt en kunnen wij weloverwogen onze keuzes maken; waar moeten wij vandaag onze aandacht aan besteden?
Jullie helpen ons daar dus al dagelijks bij met jullie mailtjes en belletjes. Via onze tiplijn kan jij ons appen: 070 307 8007. Lees meer op onze contactpagina hoe jij met ons in contact kan komen.

Nieuwstip of onjuistheid

Hoofdredacteur Henk Ruijl van Omroep West is blij met deze nieuwe ontwikkeling. 'Omroep West is hierdoor nog sneller en eenvoudiger bereikbaar. Niet iedereen vindt het makkelijk om ons te bellen of een mail te sturen, dus willen wij ook bereikbaar zijn via WhatsApp. Het is een laagdrempelige manier om een nieuwstip door te geven of om ons te wijzen op een onjuistheid in onze berichtgeving. Het is een mooie stap vooruit', legt hij uit.
Ruijl: 'Als regionale omroep proberen wij dicht bij ons publiek te blijven. Wij willen weten wat er leeft en speelt in de samenleving, wij willen uitleggen hoe het zit. Daarbij zijn wij altijd op zoek naar de feiten. Dankzij tips via WhatsApp hopen wij ons werk nog beter te kunnen doen.'

Hoe werkt het?

Iedereen die een appje stuurt, krijgt een automatisch antwoord waarin wij uitleggen dat alle berichten worden gelezen. Als wij met jouw tip aan de slag gaan, dan gaan wij graag met jou in gesprek.
'Het handige aan WhatsApp is, dat je ook een foto of video kan opsturen, zodat wij ook meteen een beeld hebben. Dat helpt ons bij onze berichtgeving. Natuurlijk blijven wij ook mails lezen en telefoontjes beantwoorden, maar wie de voorkeur geeft aan WhatsApp zou ik willen vragen: app ons', zegt Ruijl.