Buurt treurt om overlijden 30-jarige vrouw: 'Zondag liep ze hier nog met haar twee kinderen'

De woning is door de politie verzegeld
De woning is door de politie verzegeld © Omroep West
LEIDEN - 'Zondag liep ze hier nog met haar twee kinderen door de straat en zwaaide vriendelijk.' Buurtbewoners van het Lepelaarsoord in de Leidse Merenwijk reageren geschokt op het overlijden van een 30-jarige bewoonster uit de straat. De vrouw werd maandag in 'zorgwekkende toestand' in haar huis gevonden en overleed in het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart naar haar dood.
Tegen de muur van het appartement staan fietsen geparkeerd en de grijze gordijnen zijn gesloten. Een vrouw die met haar hond langs het huis wandelt, schrikt als ze ziet dat de voordeur is verzegeld. Haar dochter blijkt een vriendinnetje te zijn van de dochter van de overleden vrouw.
'Ze zitten hier verderop samen op school en daar is gisteren verteld dat er een moeder is overleden. Ik ben hierheen gekomen om een kaartje in de brievenbus te doen en zag toen de blauwe politiezegel op de voordeur. Ik ben helemaal in shock nu ik dit zie', vertelt ze.

Straat vol met politie

Een andere buurman ziet maandagochtend hoe de straat plotseling volstroomt met politie. Hij is rond 7.30 uur onderweg naar zijn auto als agenten hem tegemoet komen lopen. Ook landt er een traumahelikopter en verschijnt er een ambulance voor de deur. 'We hebben de afgelopen nachten heel slecht geslapen en ook onze kinderen zijn ervan geschrokken', vertelt hij in de deuropening.
Even verderop komt een vrouw net met haar fiets aan bij een schuur. Zij bevestigt het beeld van de buurman en ziet hoe agenten in witte pakken twee dagen onderzoek doen in de woning.

'Vriendelijke mensen die altijd gedag zeggen'

De dame vertelt mee te leven met de kinderen uit het gezin. 'Ik vraag mij af wat er zich binnen heeft afgespeeld. Het zijn vriendelijke mensen die altijd even gedag zeggen als ze hier voorbij lopen. Dit is echt heel erg, zeker omdat ze een paar deuren verderop in huis is gevonden.'
Een woordvoerder van de politie laat donderdagmiddag weten dat het onderzoek in volle gang is. 'Vanwege de omstandigheden waarin de vrouw werd aangetroffen, doet de recherche onderzoek naar hoe ze om het leven is gekomen', zegt de politie. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.