Snelweg bezaaid met geld na ongeluk, agenten rapen biljetten bij elkaar

Een van de auto's belandde op zijn kant
Een van de auto's belandde op zijn kant © Regio15
OEGSTGEEST - Het geld lag letterlijk op straat, in de nacht van donderdag op vrijdag op de A44 bij Oegstgeest. Na een aanrijding tussen twee auto's belandde een groot aantal bankbiljetten uit een van de wagens op de snelweg en in de berm. Agenten hebben het geld verzameld en doen onderzoek naar de herkomst ervan.
Het ongeluk gebeurde rond 0.50 uur. Eén van betrokken auto's kwam op zijn kant terecht. De politie laat weten dat een inzittende gewond naar het ziekenhuis is gebracht.
Het geld dat op de weg terechtkwam, is door agenten opgeraapt en meegenomen. Ook vrijdagochtend is er gezocht naar achtergebleven biljetten. 'We kammen het gebied uit en willen benadrukken dat het geen zin heeft om op de A44 naar geld te zoeken, want dat hebben wij al gedaan', zegt een woordvoerder van de politie.

Nog geen aanhoudingen

Hoeveel euro's er over de snelweg dwarrelden, kan de woordvoerder niet zeggen. Op foto's is te zien dat het om tientallen biljetten gaat.
Er wordt nog onderzocht waarom er zoveel geld in de verongelukte auto lag en waar het vandaan kwam. Vooralsnog is er niemand aangehouden.