Enorme vlammenzee bij brand in bedrijfspand, loods ingestort

Vlammenzee verwoest bedrijfspanden Poeldijk
Vlammenzee verwoest bedrijfspanden Poeldijk © Regio15
POELDIJK - In een bedrijfspand in Poeldijk is een grote brand uitgebroken. Vlammen sloegen uit het gebouw waarin onder andere boten liggen opgeslagen. Rond middernacht stortte een deel van het gebouw in. Het vuur, waarbij dikke rookwolken vrijkwamen, sloeg vervolgens over naar een bedrijf vol bouwmaterialen. Er is vanwege de rook een NL-Alert verstuurd. De ME moest in actie komen op publiek op afstand te houden.
Beelden van de brand en het optreden van de ME:
ME veegt gebied rondom zeer grote brand schoon
Het vuur begon aan de Jupiter bij GS Cruisers & Tenders, onderdeel van botenbedrijf Bola Maritiem. Rond 23.00 uur sloeg de brand over naar een handel in bouwmaterialen.
Auto's en andere spullen die te dicht op het vuur stonden zijn in allerijl weggehaald door omstanders, waarbij ook brandweermannen hielpen. Er wordt geprobeerd om verdere overslag naar bedrijven te voorkomen.
Even na middernacht meldde de brandweer dat een deel van het pand van de boten is ingestort. Om de brand te blussen zijn hoogwerkers en een blusrobot ingezet.
Brand grijpt verder om zich heen:
Zeer grote brand bij botenbedrijf
Tijdens de bestrijding van het vuur zijn hulpdiensten gehinderd door het massaal toegestroomde publiek. Brandweerlieden werden belaagd, bekogeld en belemmerd in hun werk. De Mobiele Eenheid heeft opgetreden en iedereen weggestuurd.

Slopen om brand helemaal uit te krijgen

Inmiddels is de brand onder controle, maar nog niet uit. 'Het nablussen zal nog enkele uren duren', meldt de brandweer. 'Ook worden er nog sloopwerkzaamheden uitgevoerd om de brand helemaal uit te krijgen.'
De rook - die tot in Leiden was te zien - trok richting het centrum van Poeldijk. Er werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, en mechanische ventilatie uit te schakelen. Daarvoor is ook een NL-Alert verstuurd.
De achterkant van het pand is ingestort
De achterkant van het pand is ingestort © Regio15
De Jupiter ligt op bedrijventerrein De Planeten, aan de westkant en buiten de bebouwde kom van Poeldijk. Brandweerwagens van de kazernes Honselersdijk, Loosduinen, Maasland, Monster, Naaldwijk, Rijswijk en Wateringen zijn ingezet om het vuur te blussen.