Brandweer belaagd en bekogeld bij zeer grote brand, ME grijpt in

ME op linie met op de achtergrond een hoogwerker
ME op linie met op de achtergrond een hoogwerker © Regio15
POELDIJK - De Mobiele Eenheid heeft vrijdagavond op moeten treden tegen omstanders die op de zeer grote brand in Poeldijk waren afgekomen. 'Brandweerlieden werden belaagd, bekogeld en belemmerd in hun werk', zegt een politiewoordvoerster.
Terwijl omstanders halsoverkop spullen weghalen bij de brand, komt de ME in actie:
ME veegt gebied rondom zeer grote brand schoon
De enorme vlammenzee en dikke rookwolken trokken honderden nieuwsgierigen naar de Jupiter in Poeldijk, waar sinds 21.00 uur een grote brand woedt. 'Sommigen liepen de hulpverleners in de weg', zegt een politiewoordvoerster. Verder werden brandweermensen bekogeld en belaagd.
Vervolgens hebben agenten met schilden en wapenstokken de omgeving schoongeveegd. Ook zijn er politiehonden ingezet. Er is onder andere opgetreden in de Pouwelslaan. De politie spreekt van grote groepen mensen die op de brand waren afgekomen. Inmiddels is het er weer rustig.

Nog geen aanhoudingen

De politie laat zaterdagochtend weten dat er vooralsnog niemand is aangehouden. Aanhoudingen worden echter niet uitgesloten. 'We gaan er zeker onderzoek naar doen', zegt de politiewoordvoerder.
Door de grote brand stortte rond middernacht een bedrijfspand in. Inmiddels is de brand onder controle, maar nog niet uit. 'Het nablussen zal nog enkele uren duren', meldt de brandweer. 'Ook worden er nog sloopwerkzaamheden uitgevoerd om de brand helemaal uit te krijgen.'
Meer beelden van de brand:
Zeer grote brand bij botenbedrijf