Man gaat ervandoor na blaastest en blijkt nog wat op zijn kerfstok te hebben

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die er na een blaastest vandoor ging en vervolgens in zijn vluchtpoging uit de bocht vloog. De 22-jarige bestuurder kwam op de afrit van de A20 door de crash op de andere weghelft terecht. Ook bleek de man nog meer op zijn kerfstok te hebben.
De bestuurder stopte vrijdagavond netjes voor een alcoholcontrole in Nieuwerkerk aan den IJssel. Toen hij klaar was met blazen en bleek dat hij te veel had gedronken, ging hij er snel in zijn auto vandoor.
De politie zette de achtervolging in die via de A20 eindigde bij afrit Moordrecht. De vluchtende automobilist vloog daar uit de bocht en kwam op de andere rijbaan terecht. Hij stapte uit zijn auto en zette het op een lopen.

Openstaande celstraf

Even verderop kon de man uit Capelle aan den IJssel in de boeien worden geslagen. Hij is aangehouden en wordt verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg. Dat was nog lang niet alles, want de 22-jarige man bleek ook geen rijbewijs te hebben en kon zich niet identificeren.
Bovendien moest hij nog anderhalve maand celstraf uitzitten, omdat hij een taakstraf niet heeft uitgevoerd. De wegpiraat is verhoord en zit voorlopig vast om zijn openstaande straf uit te zitten.