Acda en de Munnik gaan strand van Scheveningen op stelten zetten

Acda en de Munnik
Acda en de Munnik © Roger Neve
DEN HAAG - Na het grote succes van hun comeback afgelopen najaar - de Ziggo Dome werd zes keer uitverkocht - keren Acda en de Munnik op donderdag 29 augustus terug voor een concert op het Scheveningse strand. Organisator Arwin Touw is blij dat het populaire Nederlandse duo Live on the Beach opent. 'Hoe kunnen we deze zomer beter beginnen met Acda en de Munnik? Dit kan ook niet anders dan één groot feest worden.'
Thomas Acda en Paul de Munnik maakten na een afwezigheid van bijna tien jaar hun comeback in maart 2023 bekend. Binnen één uur verkochten ze de Ziggo Dome uit en voegden daar later nog eens vier concerten in Ahoy aan toe. Onlangs waren ze ook nog te zien in de documentaire-serie 'Woorden van een ander'.
In het voorprogramma van Acda en de Munnik staat Van Dik Hout, bekend van hun grote hit 'Stil in mij'. De Nederlandse band van zanger Martin Buitenhuis viert dit jaar het dertig jarig jubileum. De voorverkoop van het strandconcert begint vrijdag 9 februari om 10.00 uur. Wie er eind augustus verder zullen optreden op het Scheveningse strand, wordt later bekendgemaakt.
Live on the Beach | Persfoto
Live on the Beach | Persfoto
Live on the Beach vindt ieder jaar plaats in Scheveningen, op het strand bij het noordelijk havenhoofd. Op eerdere edities van de grote strandconcerten traden onder andere Marco Borsato, Golden Earring, Kensington, Doe Maar, Anouk, De Staat, Danny Vera en Keane op.
In 2023 verzorgden DI-RECT, Goldband, Son Mieux en Prinses en de Geit een speciale editie van Beatstad. De concerten trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit heel Nederland.