112-nieuws | Automobilist negeert stopteken van politie: 'Even geen tijd'

De bestuurder stopte uiteindelijk toch voor de politie
De bestuurder stopte uiteindelijk toch voor de politie © Verkeerspolitie Den Haag
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 11 februari.

Automobilist negeert stopteken: 'Even geen tijd'

Een automobilist die vrijdagavond een stopteken kreeg van de Haagse verkeerspolitie, had het eigenlijk te druk met andere dingen. De man reed rond met een geschorst rijbewijs en had ook een rijontzegging. Maar stoppen kwam hem dus niet zo goed uit. 'De bestuurder maakte gebaren en riep uit z'n raam naar onze motorrijder dat hij even geen tijd had', meldt de politie.
In eerste instantie leek de man zijn auto wel aan de kant te willen zetten, maar hij besloot toch door te rijden. Pas toen hij doorkreeg dat hij steeds meer politie achter zich aan kreeg, gaf hij zich gewonnen.
De man kreeg een flink proces-verbaal aan zijn broek, namelijk voor rijden met een geschorst rijbewijs, rijden tijdens een rijontzegging, het negeren van een stopteken, rijden over een puntstuk, het vasthouden van zijn mobiele telefoon en het weigeren van een blaastest.

Dode door aanrijding tussen twee voertuigen

Op de A4 vlak bij knooppunt Burgerveen is iemand overleden bij een ongeluk. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag op de snelweg richting Den Haag. Volgens de politie gebeurde het ongeluk rond 3.40 uur en waren er twee voertuigen bij betrokken.
© ANP