Kinderen lastiggevallen door wielrenner die geslachtsdeel laat zien

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - Een wielrenner heeft afgelopen zomer twee keer zijn geslachtsdeel laten zien aan spelende kinderen. Dat gebeurde op klaarlichte dag in Zoetermeer. De politie heeft bewakingsbeelden waarop de verdachte is te zien en is naar hem op zoek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 6 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Het tonen van de beelden in Team West en later ook in Opsporing Verzocht leverde meerdere tips op. De verdachte is op maandag 18 maart aangehouden, nadat hij zich bij de politie had gemeld. Het is een 39-jarige man uit Berkel en Rodenrijs.
Twee kinderen spelen op maandag 28 augustus rond 18.30 uur buiten in de omgeving van de Derde Stationsstraat en de Tintlaan. Dan zien ze een man met een racefiets op de stoep staan. Hij leunt tegen zijn fiets aan, trekt ineens zijn broek naar beneden en laat zijn geslachtsdeel zien.
De man fietst vervolgens verder, maar zoekt de kinderen vlak daarna weer op. Hij doet dan opnieuw zijn broek naar beneden, kijkt de kinderen aan en wenst ze nog veel plezier die dag. De geschrokken kinderen zijn daarna meteen naar huis gegaan om het verhaal te vertellen.