Explosies bij restaurant en winkel waren vermoedelijk bij verkeerde panden

De verdachte in de Hobbemastraat
De verdachte in de Hobbemastraat © Politie
DEN HAAG - De politie vermoedt dat explosies bij een restaurant en een winkel in de Haagse Schilderswijk voor een andere ondernemer bedoeld waren. Het onderzoek naar de mogelijke vergissing loopt nog. Op bewakingsbeelden van één van de ontploffingen is een verdachte te zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 6 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
De wijk wordt in de vroege ochtend van zaterdag 16 december opgeschrikt door twee harde knallen, vlak achter elkaar. Rond 4.30 uur gaat er eerst een explosief af bij een restaurant aan het Hobbemaplein, kort daarna bij een winkel aan de vlakbij gelegen Hobbemastraat.
Er raakt niemand gewond, maar de schade aan de panden is groot. Bij het restaurant zijn de deur en meerdere ruiten kapot geblazen, bij de winkel zijn ramen vernield.
Op camerabeelden uit de Hobbemastraat is te zien hoe een man het explosief op de deur van de winkel plaatst. Vervolgens wacht hij achter een pilaar tot er verderop een harde knal klinkt: de ontploffing bij het restaurant. Op dat moment steekt hij het tweede explosief aan en vlucht weg in de richting van de Netscherstraat.
De impact van de ontploffing is duidelijk te zien op de beelden:
Restaurant en winkel beschadigd na explosies - Team West
De recherche komt graag in contact met mensen die de verdachte op de beelden herkennen. Ook meer informatie over het motief achter de explosies en de mogelijke vergissing is welkom.
De verdachte in de Hobbemastraat
De verdachte in de Hobbemastraat © Politie

Heeft u een tip?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem