Toezichthouder urenlang op erf opgesloten door vrouw, agenten en boa's mishandeld

Het slachtoffer kon het terrein pas na twee uur verlaten
Het slachtoffer kon het terrein pas na twee uur verlaten © MediaTV
TER AAR - Een toezichthouder van Omgevingsdienst West-Holland is vorig jaar november twee uur lang tegen zijn wil vastgehouden. Een 51-jarige vrouw uit Ter Aar is daar dinsdag voor aangehouden. Ook wordt de vrouw verdacht van het mishandelen van meerdere politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) die kwamen helpen om de man te bevrijden van het terrein.
De toezichthouder van de omgevingsdienst ging op 13 november 2023 langs bij een bedrijf aan het Oude Kerkpad in Ter Aar om een controle te doen in het kader van de milieuwetgeving. Nadat de man het terrein op was gereden, werd het toegangshek twee uur dichtgehouden en de doorgang versperd door een tractor. Daardoor kon de toezichthouder niet wegkomen.
Een agent die ter begeleiding van de controle mee was, lukte het niet om door het dichte hek het terrein op te komen en de toezichthouder te hulp te schieten. De agent heeft toen assistentie opgeroepen. Uiteindelijk kon het slachtoffer na bemiddeling pas vertrekken. De vastgehouden man hield geen verwondingen over aan het incident.

Mishandelen en belemmeren

In het onderzoek naar het incident is de 51-jarige verdachte in eerste instantie uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau. Omdat de vrouw daar meerdere keren geen gehoor aan gaf, heeft de politie besloten om de verdachte dinsdag aan te houden. Tijdens de arrestatie is ook een 52-jarige man uit Ter Aar aangehouden voor het belemmeren van de aanhouding van de vrouw.
De verdachte wordt daarnaast niet alleen verdacht van het tegen zijn wil vasthouden van een toezichthouder, maar ook van het mishandelen van meerdere agenten en boa's van de gemeente Nieuwkoop en het belemmeren van hun werk toen zij vorig jaar november naar het Oude Kerkpad kwamen om de man te bevrijden.