Winnaar zeven ton Eurojackpot spoorloos, andere bofkont wint 100.000 euro met kalender Krasloten

© ANP
REGIO - Een inwoner van De Lier is in één klap maar liefst zeven ton rijker. Volgens de Nederlandse Loterij heeft de winnaar zich nog niet gemeld. 'Wij verzoeken hem of haar om zich te melden.' Het gaat om een brutoprijs, waarvan 29,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.
Het bedrag van 756.559,20 euro werd gewonnen met een lot van de Eurojackpot dat hij of zij kocht bij de Jumbo aan het Oranjeplein. De speler kocht het lot met de getallen 20, 26, 44, 19, 16 en bonusgetallen 1 en 4. De winnaar voorspelde vijf getallen goed.
'Om het geld naar de winnaar te kunnen overmaken, verzoeken wij hem of haar zich te melden op het kantoor van Nederlandse Loterij', zegt Bjorn Rosner, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onderdeel van is.

100.000 euro rijker door kraslot van Trekpleister

Verderop, in Noordwijk, is de koper van een decemberkalender 100.000 euro rijker. De winnaar van de geldprijs kocht het lot in een filiaal van Trekpleister in Noordwijk. 'De winnaar is inmiddels bij ons bekend. De 100.000 euro wordt binnen vijf dagen op het rekeningnummer overgemaakt, zegt Rosner.

Regio valt vaker in de prijzen

Een hoop regiogenoten zijn de afgelopen maanden een stuk rijker geworden. Dertien Sassenheimers hadden een wel heel goed begin van het nieuwe jaar. De mensen in de Palfreniersweg die meespeelden met de Postcode Loterij hebben op 5 januari in totaal 475.000 euro gewonnen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er onder de winnaars ook een auto verloot.
In december won een Hagenaar maar liefst 200.00 euro belastingvrij. Eerder diezelfde maand stond Gaston Starreveld in z'n rode jas voor de deuren van bewoners aan de Laan van Meerdevoort in Den Haag. Toen ze de deur opendeden kregen ze te horen dat ze de PostcodeStraatprijs van 25.000 euro per lot hadden gewonnen. Ook deelde de Eurojackpot ruim 600.000 euro uit.