'Overleden vrouw (30) woonde samen met aangehouden ex', man langer vast

De vrouw werd zwaar gewond gevonden in haar huis in Leiden
De vrouw werd zwaar gewond gevonden in haar huis in Leiden © Omroep West
LEIDEN - 'Het is de ergste nachtmerrie die ik mij kan bedenken.' Dat zegt een buurvrouw van de omgekomen 30-jarige vrouw uit Leiden. Haar ex is inmiddels aangehouden, nadat de vrouw in zorgwekkende toestand werd gevonden en overleed. 'Ze woonden hier samen, maar zouden uit elkaar gaan.' De buren vertellen dat ze bij de moeder van de man inwoonden en twee jonge kinderen hadden.
De vrouw werd vorige week maandag gevonden in een huis aan het Lepelaarsoord in Leiden. Ze overleed een dag later aan haar verwondingen in het ziekenhuis. De politie deed dagenlang onderzoek in en rond de woning en hield anderhalve week later de 37-jarige ex van de vrouw aan. Vrijdag werd besloten dat hij twee weken langer vast blijft zitten, meldt het OM.
Wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De politie sluit een misdrijf niet uit, maar houdt rekening met meerdere scenario's. 'Ik vind het vreselijk en leef enorm mee met de nabestaanden', vertelt een directe buurvrouw geëmotioneerd in de deuropening van haar huis. 'Ze woonden hier samen, maar zouden uit elkaar gaan.'
Bij het huis van de overleden vrouw zijn bloemen neergelegd
Bij het huis van de overleden vrouw zijn bloemen neergelegd © Omroep West
Het huis is door de politie verzegeld met een blauwe sticker en voor de deur ligt een bos bloemen met een kaart. Daarnaast staan twee bloemen in zwarte potjes. Veel buren zijn geschrokken en het incident leeft enorm in de kleine straat met eengezinswoningen.
Een vrouw die terugkomt van de supermarkt, woont tegenover de overleden vrouw. 'Ik word er elke dag mee geconfronteerd dat het huis van mijn buurvrouw is verzegeld. Ze woonde daar samen in bij de moeder van haar ex-partner en hebben twee jonge kinderen', vertelt ze verslagen.

'Hadden we maar iets gehoord'

'We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Wat moet er zich binnen toch hebben afgespeeld? We hebben helemaal niks gehoord, terwijl de huizen hier erg gehorig kunnen zijn. Hadden we maar iets gehoord, dan hadden we misschien nog kunnen helpen.'
Dat ze twee kinderen achterlaat, raakt de buurvrouwen het meest. 'Het was een superlieve moeder voor haar kinderen. Ze lagen in een scheiding. Voor de kleintjes en de nabestaanden vind ik dit het allerergst. Ik hoop dat de kinderen goed worden opgevangen.' Volgens de buurvrouw heeft de politie een paar dagen terug nog kleding opgehaald voor de kinderen.

Ongeloof over aanhouden man

Er is ook ongeloof nu bekend is dat de man des huizes vastzit. 'Hij was altijd zo lief voor de kinderen en altijd erg geduldig als hij ze in de auto zette', zegt een andere vrouw die verderop in de straat woont. 'Er gaan nu zoveel verhalen rond, ik vind dat we eerst moeten wachten op meer duidelijkheid van de politie.'
De politie kan nog niks zeggen over wat er zich heeft afgespeeld. De man blijft zeker nog twee weken langer vast zitten, laat het OM vrijdag weten. 'Het zal ongetwijfeld allerlei vragen oproepen, maar meer ruimte voor toelichting dan dit is er op dit moment niet', zei een woordvoerder eerder deze week.