Kade zakt steeds verder weg en gaat uit voorzorg dicht

De Molslaan in Delft
De Molslaan in Delft © Google Street View
DELFT - Een deel van de parkeerplekken aan de Molslaan in Delft wordt uit voorzorg afgesloten. Er staat een stuk van de kademuur scheef en daardoor zakt het wegdek steeds verder weg. De reparatie gaat minimaal een jaar duren, laat de gemeente weten.
Het gaat om 22 parkeerplekken die tijdelijk niet meer gebruikt mogen worden. Ze liggen aan beide zijden van de gracht, vanaf huisnummers 176 tot 222 en 111 tot 183 aan de andere kant. De gemeente benadrukt dat er geen gevaar is geweest voor mensen en het verkeer: het gebied wordt afgesloten om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.
De kade aan de Molslaan is voor het laatst aangepast in 1973 en wordt nu veel zwaarder belast dan waarvoor hij destijds is ontworpen. De kademuren in de binnenstad worden vrijwel dagelijks bekeken door de gemeente.

Minimaal een jaar

Verwacht wordt dat de herstelwerkzaamheden minimaal een jaar gaan duren, waardoor de parkeerplekken al die tijd afgezet blijven. De gemeente doet de komende tijd onderzoek naar de kademuur en de funderingen, waarna de reparatie begint.
Bewoners van de straat zijn geïnformeerd via een brief waarin de gemeente hen vraagt om auto's weg te halen. Mensen krijgen het advies om te parkeren op de Kruisstraat. Daar kunnen ze ook terecht met hun parkeervergunning.