Groot gebied rond Israëlische ambassade afgeschermd, veel politie aanwezig

politie bij de Israëlische ambassade
politie bij de Israëlische ambassade © Regio15
DEN HAAG - Het afgeschermde gebied rond de Israëlische ambassade in Den Haag is donderdagavond verder uitgebreid. Aan het begin van de avond verschoven onder andere agenten van de Mobiele Eenheid de schermen die er eerder op de dag waren neergezet. Ook zijn er twee busjes van een team met explosievenspecialisten bij de ambassade aangekomen.
Eerder op de dag sprak de Haagse burgemeester Jan van Zanen van een dreiging 'die uiterst serieus genomen moet worden' en daarom is er een gebied afgezet. Waarom de hekken verder geplaatst zijn en wat de explosievenexperts komen doen, daar kan de gemeente niet meer over zeggen dan dat het 'onderdeel van het onderzoek' is.
Donderdagochtend werden er al schermen geplaatst, toen nog op de stoep voor de Israëlische ambassade. Tegen het einde van de avondspits kwamen er agenten van de Mobiele Eenheid en de bewakingseenheid van de politie. Zij verplaatsten de schermen tot aan de middenberm.
Vanaf dat moment kon er niet meer stad-uit over de Johan de Wittlaan worden gereden. De twee rijbanen stad-in zijn nog wel beschikbaar. Daarover wordt het verkeer in beide richtingen nu geleid.
Er zijn verkeersregelaars ingezet. Zij staan er ook vrijdagochtend. Vooral tijdens de ochtendspits verwacht de gemeente drukte. 'De weg blijft wel open dus je kan er overheen', laat een woordvoerder van de gemeente Den Haag weten. Maar het advies is dat als je buiten de spits kan reizen, je dat zeker moet doen. Kan dat niet, pak dan een andere route of hou rekening met extra reistijd.
Maandagochtend laat een woordvoerder van de gemeente weten dat de maatregelen nog steeds van kracht zijn. Tot wanneer is niet bekend. 'Ze blijven tot nader order van kracht.'