Groot evenement in SilverDome vijf uur van tevoren afgelast

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Gemeente Zoetermeer
ZOETERMEER - Een evenement van WE LOVE SU in het SilverDome in Zoetermeer is zaterdag op het laatste moment afgelast, omdat het evenement volgens de gemeente niet veilig genoeg zou zijn. Onder andere de line-up van artiesten die zouden komen optreden tijdens het evenement en de VIP-tafels zouden de veiligheid in gevaar brengen.
Volgens de organisatie van WE LOVE SU heeft de politie vrijdag een anonieme tip binnengekregen dat het evenement niet veilig zou zijn. 'Zaterdag om 15.30 uur kregen wij van de politie en gemeente te horen dat het feest in het SilverDome niet door mocht gaan', vertelt de organisator.
De WE LOVE SU-organisatie heeft daarna nog geprobeerd om het evenement te verplaatsen naar een andere locatie. 'Maar het lukt gewoon niet om zo'n groot feest waar 2500 kaarten voor zijn verkocht binnen een paar uur te verplaatsen naar een andere plek die groot genoeg is', zegt de organisator.

Noodverordening

Ook heeft de organisatie een kort geding aangespannen om het evenement alsnog door te kunnen laten gaan. 'Maar van de politie en gemeente kregen we te horen dat als de rechter ons gelijk zou geven, er een noodverordening zou worden ingesteld voor het gebied rondom het SilverDome', vertelt de organisator.
Uiteindelijk gaf de rechter gelijk aan de gemeente en politie en dus ging het feest definitief niet door. 'We hebben er echt alles aan gedaan om het door te laten gaan, maar het is niet gelukt', voegt de organisator aangeslagen toe.

'Begonnen met afbouwen'

Volgens de organisatie van WE LOVE SU zou het evenement niet veilig zijn door een aantal artiesten die kwamen optreden. 'We weten dat het bij sommige artiesten onrustig kan worden, maar daar hebben we in ons veiligheidsplan rekening mee gehouden en dat plan is in eerste instantie ook goedgekeurd', laat de organisatie weten. 'Maar vanmiddag bleek dat plan toch niet goed te zijn en de goedkeuring te zijn ingetrokken.'
De last-minute afgelasting zorgt voor veel frustratie, verbaasdheid en zorgen bij de organisatie van de evenementen met een Surinaams tintje. 'Dit is heel bizar, het doet echt pijn in mijn hart', zegt een medewerker van de organisatie. 'We zijn zaterdagavond dus maar meteen begonnen met het afbouwen in het SilverDome', vertelt de organisator beduusd.

Financiële problemen

'Daarnaast gaat dit ook voor financiële problemen zorgen, omdat we de locatie, de mensen die komen werken en optreden en andere zaken al betaald hebben', vertelt de organisator. De organisatie laat daarnaast weten dat alle mensen die een kaartje hadden gekocht hun geld terug krijgen.
De gemeente Zoetermeer laat weten dat het evenement op het laatste moment is afgelast doordat er geen goede vergunning is aangevraagd voor het feest. 'We hadden te horen gekregen dat het een dansfeest zou zijn, maar op een vrij laat moment, op vrijdag, ontdekten we wat de line-up was en dat er ook kaarten zijn verkocht voor VIP-tafels. Dat maakt het een 'c-evenement' en daar is geen vergunning voor aangevraagd', legt een woordvoerder van de gemeente uit.

'Vervelend hoe het is gelopen'

'Op vrijdag hebben we ook nog een bezoek gebracht aan de opbouw van het evenement en toen hebben we geconstateerd dat het niet voldoet aan de eisen voor een vergunning in de c-categorie', gaat hij verder. 'Ook bleek dat de line-up aanhang heeft die je niet op zo'n evenement wil hebben en de veiligheid in gevaar kan brengen', voegt de woordvoerder toe. Tijdens het evenement van zaterdag zouden onder andere Broerderliefde, Poke en Jayh Jawson komen optreden.
'Daardoor hebben we besloten om het feest niet door te laten gaan', concludeert de woordvoerder. 'Daarbij willen we wel benadrukken dat we het heel vervelend vinden hoe het is gelopen en dat we begrijpen dat dit heel vervelend is voor de organisatie', voegt hij toe.

Nieuwe datum

Op Facebook reageren mensen die een kaartje hadden gekocht voor het evenement teleurgesteld. 'Echt jammer, daar gaat mijn verjaardagsfeestje', zegt Geena. 'Jammer, heel mijn avond is verpest', reageert Ryan. 'Heel jammer! Maar aan overmacht kan je niks doen!', zegt Vandana.
De organisatie van WE LOVE SU laat ook weten dat ze snel op zoek gaan naar een nieuwe datum voor een nieuw evenement.