112-nieuws | Auto vliegt door hek en eindigt op dak - Hardnekkige brand in plafond

Boom vangt auto op
Boom vangt auto op © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 17 februari.

Auto vliegt door hek en eindigt op dak

Een automobilist is zaterdagmiddag in Leiden van de weg geraakt, door het hek langs de Plesmanlaan gevlogen en op het dak geëindigd. Dat gebeurde rond 15.00 uur. Op het wegdek zijn flinke remsporen te zien en het grasveld heeft door de klap een optater gekregen.
De Fiat 500 kwam tegen een boom langs de sloot tot stilstand, anders was de auto waarschijnlijk te water geraakt. Of er andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken waren is niet bekend. Een rijbaan en het fietspad langs de laan zijn afgesloten.

Tunnel bij Leidschendam dicht

Door een ongeluk op de N14 bij Leidschendam was de Parktunnel richting Wassenaar zaterdagmiddag een tijdje afgesloten. Een personenauto en een bestelbus zijn met elkaar in botsing gekomen. De voertuigen zijn door een berger meegenomen en de weg is rond 14.00 uur weer vrijgegeven voor verkeer.
De drie tunnels (Spoortunnel, Parktunnel en Vliettunnel) in de N14 zijn de komende tijd ook op werkdagen afgesloten. Er wordt dan aan de verlichting gewerkt. Daarnaast wordt meteen ook ander onderhouds- en renovatiewerk uitgevoerd, zoals het vernieuwen van de blusleidingen. In weekenden zijn de tunnels juist open, omdat winkelcentrum Mall of the Netherlands voor extra verkeer zorgt.

Hardnekkige brand in plafond

In een woning aan de Lierweg in De Lier heeft zaterdagochtend brand gewoed. De brandhaard in het plafond was moeilijk te bereiken. Daarom hebben brandweerlieden een deel moeten openbreken en slopen.
De woonkamer van het naastgelegen huis kwam ook onder rook te staan. Nadat het vuur geblust was zijn alle ramen opengezet om te luchten. Niemand raakte gewond. Stichting Salvage zal de gedupeerden helpen met de afwikkeling van de schade.

Jongen van 17 gestoken

Het slachtoffer dat vrijdagavond werd gestoken in de Vlietpolderstraat in Gouda is een jongen van 17. Dat meldt de politie zaterdag. Een eveneens 17-jarige jongen is aangehouden als verdachte.
De steekpartij was rond 20.10 uur bij een appartementencomplex aan de Vlietpolderstraat in de Goudse woonwijk Goverwelle.