Drankrijder na arrestatie vrijgelaten, neemt slok wodka en stapt weer in auto

DEN HAAG - Een man die net op vrije voeten kwam nadat hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed, bleek daar niks van te hebben geleerd. Sterker nog: hij nam vanaf het politiebureau een taxi naar zijn auto, waarin hij nog een fles wodka had liggen, nam een slok en reed weg. Daar kwam hij niet mee weg, want onopvallende politieagenten volgden de zuipschuit.
De man werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in de buurt van het Zuiderpark in Den Haag. 'Tijdens onze surveillance zagen we een auto die opviel', zegt de politie. 'Hij viel op omdat hij eerst heel hard reed en daarna ineens opvallend langzaam.'
De bestuurder kreeg een stopteken. Hij had geen rijbewijs bij zich, maar ook niks anders met zijn naam erop. Hij gaf een naam op, maar die bleek achteraf niet te kloppen.

Flink gedronken

Toen de man werd onderworpen aan een blaastest, bleek hij flink te hebben gedronken. 'Hij blies het hoogst mogelijke wat je kan blazen op het indicatiemiddel', zegt de politie.
De man moest mee naar het politiebureau, waar bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Ook bleek dat de hij al een jaar een ongeldig verklaard rijbewijs had. Daarmee was hij al meerdere keren in de auto gestapt en betrapt.

Moed indrinken en weer verder

Na een reeks bekeuringen - voor het rijden onder invloed, het rijden met een ongeldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam - werd hij met een rijverbod vrijgelaten.
Toch bleek de man niet zo onder de indruk van alle straffen die hij net had gekregen. 'De man heeft zich door een taxi laten afzetten bij zijn auto, dronk wat moed in en ging weer rijden.' Dat moed indrinken deed hij door een slok te nemen van een fles wodka die in zijn auto lag. Dit alles werd gezien door agenten in onopvallende kleding.

'Bijzonder duur geintje'

De man werd opnieuw aangehouden en kreeg opnieuw een stapel boetes aan zijn broek. Zo kreeg hij weer een bekeuring voor rijden onder invloed, rijden met een ongeldig rijbewijs en nu ook voor het rijden tijdens een rijverbod. 'Opnieuw een bijzonder duur geintje', weet de politie.
Na de administratie werd de man weer vrijgelaten. 'Toen vroeg hij bloedserieus of we hem konden afzetten bij zijn auto...', zegt politie vol ongeloof. 'Dat hebben we maar even niet gedaan.'