Spookrijder raakt rijbewijs kwijt en stapt gelijk weer in auto

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HOORN - Een automobilist probeerde woensdag een file te ontlopen door tegen de rijrichting in de oprit van de A4 bij Den Hoorn te nemen. Daar kwam de spookrijder echter een onopvallende politieauto tegen. De agenten namen daarop het rijbewijs van de man in beslag. De automobilist wachtte daarna vijf minuten om vervolgens weer in zijn auto te stappen. Hierop kreeg hij opnieuw een boete.
Het begon woensdag net na de afrit bij Den Hoorn. De automobilist had geen zin om achteraan te sluiten in een file. Hij keerde bij de oprit om en verliet alsnog de A4. De man reed hier dus tegen het verkeer in.
Een onopvallende politieauto zag dit gebeuren en zette de man aan de kant. Vanwege het gevaar namen de agenten het rijbewijs van de automobilist in beslag. Ook werd het CBR ingelicht zodat de bestuurder een rijvaardigheidsonderzoek kan uitvoeren.

Geen zin ander vervoer te regelen

De bestuurder had na het innemen van zijn rijbewijs geen zin om ander vervoer te regelen. Hij wachtte een paar minuten en besloot vervolgens toch weer in zijn auto te stappen en de weg op te gaan.
Politieagenten hadden de spookrijder echter in de gaten gehouden en hem opnieuw langs de kant van de weg gezet. Hier kreeg hij wederom een boete, dit keer voor het rijden met een ingenomen rijbewijs.