Brandstichting en ingegooide ramen bij basisschool, ook auto in brand gestoken

© Omroep West
NOOTDORP - Bij kindcentrum Regenboog in Nootdorp hebben in korte tijd drie incidenten plaatsgevonden. Op twee van de locaties zijn de ruiten ingegooid en is geprobeerd brand te stichten. Dinsdagavond was het opnieuw raak en werd op slechts een steenworp afstand van een van de schoolgebouwen een auto in brand gestoken. De school is momenteel gesloten in verband met de krokusvakantie.
De reeks vernielingen begint afgelopen weekend, op de locatie aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp. Hier zijn ruiten ingegooid en is geprobeerd iets in brand te steken. Aan twee kanten van het gebouw zijn ramen beschadigd.
Op maandagavond is het gebouw aan de Sytwinde het doelwit. Opnieuw zijn ruiten ingegooid. Ook is er een bruinzwarte plek te zien op de ruit, wat lijkt op brandschade. Harry Bosma van Octant, de organisatie waar de scholen onder vallen, geeft aan het 'vervelend' te vinden wat er gebeurd is. Het scheelt volgens hem wel dat de vernielingen slechts aan de buitenkant zijn en dus niet in het gebouw. Verder kan hij er weinig over kwijt.
Sporen van brandstichting en kapotte ramen bij dit gebouw aan de Sytwinde
Sporen van brandstichting en kapotte ramen bij dit gebouw aan de Sytwinde © Omroep West
Een dag later, op dinsdagavond, wordt een auto in brand gestoken. Dat gebeurde op zo'n dertig meter van het schoolgebouw aan de Sytwinde. Een voorbijganger is niet te spreken over de incidenten. Hij vindt dat er beter beveiligd had moeten worden. 'Als een dag eerder een poging tot brandstichting is gedaan, dan ga je toch patrouilleren?', zegt hij.
Wie het voorzien heeft op de scholen en of de incidenten iets met elkaar te maken hebben, is niet bekend. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar. Een woordvoerder kon woensdag nog niet inhoudelijk reageren.
Op zo'n dertig meter van het schoolgebouw vloog een auto in brand
Op zo'n dertig meter van het schoolgebouw vloog een auto in brand © Omroep West