Opgewacht door vijf agressieve mannen: 'Nog nooit zo bang geweest in mijn leven'

Ambulancepersoneel ontfermde zich die avond over de geschepte man
Ambulancepersoneel ontfermde zich die avond over de geschepte man © Regio15
DEN HAAG - 'Ik dacht: dit is foute boel.' Als H.K. een ruzie met de nieuwe vriend van zijn ex-partner over anonieme telefoontjes wil uitpraten, wordt hij opgewacht door een groep van vijf agressieve mannen. 'Ik ben nog nooit zo bang geweest in mijn leven.'
De 26-jarige man rijdt op 12 juni 2021 in zijn Audi naar de Haagse Televisiestraat als hij merkt dat-ie wordt opgewacht. Hij trapt het gaspedaal in om weg te komen, schept een van zijn belagers op de motorkap en rijdt daarna een fietser aan.
De mannen proberen de autodeuren open te trekken. Hij krijgt naar eigen zeggen ook een vuist in zijn gezicht door een openstaand ruitje. 'Ik voelde dat dit mijn laatste moment kon zijn.'

'Geen andere keuze'

Het verhaal van K. wordt in de rechtszaal ondersteund door camerabeelden uit de Televisiestraat. Daarop is te zien dat vijf mannen achter de witte Audi van de Hagenaar aan rennen en die omsingelen. Vervolgens geeft K. gas en neemt een van zijn belagers mee op de motorkap.
De officier van justitie erkent dat er sprake is van een 'dreigende situatie' en stelt dat K., ter verdediging van zichzelf, geen andere keuze had dan op hoge snelheid weg te rijden.

Politie niet meteen ingelicht

H.K. vertelt dat in de rechtbank tijdens zijn rechtszaak. Het Openbaar Ministerie heeft hem aanvankelijk voor de rechter gesleept met de beschuldiging dat hij de aangereden man op de motorkap van het leven had willen beroven.
Maar de officier van justitie heeft die aanklacht woensdag tijdens de zitting laten vallen. De eis is nu een werkstraf van 120 uur, omdat hij na beide aanrijdingen is doorgereden en de politie niet meteen heeft ingelicht.

Zwaargewond

De man die op de motorkap is beland, is zwaargewond geraakt bij de aanrijding. Dat mag K. volgens de officier van justitie niet aangerekend worden.
Het slachtoffer kan nog maar drie uur per dag werken vanwege problemen aan zijn rug. Aan hobby's komt hij niet meer toe. Zijn advocaat eist bij de rechtbank een schadevergoeding van K.

Fietser

Hoe het met de fietser gaat is niet bekend. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.