Raadselachtig: hekken die weg afsluiten al voor derde keer verdwenen

Ook deze hekken zijn weer verdwenen
Ook deze hekken zijn weer verdwenen © Den Haag FM
DEN HAAG - Een mysterie in het plantsoen van de Haagse Molenwijk: voor de derde keer zijn daar hekken verdwenen die het plantsoen afsluiten voor het verkeer. De gemeente Den Haag zegt niet te weten wie daarvoor verantwoordelijk is en heeft voor de derde keer aangifte gedaan. De aanloop naar de plaatsing van de hekken verliep ook al moeizaam. Uiteindelijk werd besloten dat de weg afgesloten zou worden voor de veiligheid van voetgangers en spelende kinderen.
Het plantsoen op de Schoeplaan in Den Haag werd jarenlang doorkruist door autoverkeer, scooterrijders, fietsers en voetgangers. Dat was ook toegestaan, simpelweg omdat het een weg was. Maar na verkeerskundig onderzoek is besloten om er een voetgangersgebied van te maken. Hulpdiensten zouden nog wel het plantsoen kunnen doorkruisen.
Hoewel er in de Molenwijk wat bezwaren werden geuit over de afsluiting, nam de gemeente toch het besluit om auto's, scooters en fietsers te weren uit het plantsoen. 'Dit sluit aan bij de visie van de gemeente om voetgangers op de eerste plaats te zetten', communiceerde het stadsdeel toen aan bewoners. Eén van de bezwaren was dat bewoners aan de achterkant van de wijk minder makkelijk de wijk uit zouden kunnen.
© Den Haag FM
Aan beide kanten van het plantsoen kwamen vorig jaar hekken te staan, maar die stonden er maar een maand. Omdat nieuwe hekken niet op voorraad waren duurde het even voor er weer een afsluiting terugkwam. En ook die afsluiting moest het ontgelden: een hekwerk werd half uit de grond getrokken. En deze maand is het opnieuw raak: de hekken zijn weer verdwenen.

Onduidelijkheid

'De hekken staan er voor de verkeersveiligheid van de voetgangers', memoreert de woordvoerder van wethouder Robert Barker nogmaals de reden van het afsluiten van wat eens een doorgaande weg was. Er is opnieuw aangifte gedaan nu de hekken weg zijn. Wat er verder gebeurt is nog onduidelijk: 'De gemeente beraad zich op vervolgstappen om te komen tot een oplossing.'