Gewonden bij keukenbrand in restaurant

Brand aan de Oude Delft
Brand aan de Oude Delft © District8
DELFT - In een restaurant aan de Oude Delft in het centrum van Delft heeft brand gewoed. Het vuur begon in de keuken van de zaak Street Food By Han en sloeg over naar de afzuigkap. Bij de brand zijn drie mensen gewond geraakt. Zij liepen brandwonden op en ademden rook in.
Het vuur werd om 16.15 uur aan de meldkamer doorgegeven en ontstond door werkzaamheden in de keuken. De brand is in de afzuigkap geschoten en bevond zich daarna tussen een vloer en een plafond. Opgetrommelde brandweerlieden hebben een deel van het plafond moeten slopen om de boel te blussen.
De drie mensen die bij de brand betrokken waren, raakten lichtgewond, blijkt na een reactie van de eigenaresse van het restaurant. Twee mensen hadden rook ingeademd en moesten enkel ter controle naar het ziekenhuis, terwijl één persoon lichte brandwonden kreeg. 'Die kon gelukkig later die middag alweer naar huis.'
Brand zet restaurant in Delft vol rook:
Brand zet restaurant vol rook
Drie personen raakten gewond. Zij liepen brandwonden op en ademden rook in. Het drietal is naar het ziekenhuis gebracht, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen Omroep West. Onduidelijk is nog hoeveel mensen er exact binnen waren toen de brand uitbrak.

'Grote brand'

Er werden meerdere brandweerwagens naar de Oude Delft gestuurd om het vuur te bestrijden, waaronder een hoogwerker. Om snel voldoende hulpverleners aan de Oude Delft te krijgen, werd kort opgeschaald naar 'grote brand'.