Windstoten tot 120 kilometer per uur op komst, KNMI waarschuwt met code oranje

Golven knallen tegen het Noordelijk Havenhoofd
Golven knallen tegen het Noordelijk Havenhoofd © ANP
REGIO - Het gaat donderdagavond tijdens storm Louis naar verwachting nog harder waaien dan eerder werd gedacht. Het KNMI waarschuwt met code oranje voor zeer zware windstoten van mogelijk meer dan 120 kilometer per uur aan de kust. Landinwaarts kunnen windstoten van meer dan 100 kilometer per uur voorkomen.
Eerder werd nog uitgegaan van windstoten van tussen de 80 en 105 kilometer per uur en gaf het KNMI code geel. Die geldt nu in Zuid-Holland tussen 18.00 en 20.00 uur, in de uren daarna worden de zwaarste windstoten verwacht en is code oranje van kracht. Er gaan ook regenbuien vallen, waarbij onweer mogelijk is. Na middernacht zijn de waarschuwingen voorbij en neemt de wind af.
'Het duurt niet zo lang, maar er kan inderdaad van alles gebeuren. Het zijn gevaarlijke windstoten', zegt Omroep West-weerman Huub Mizee. Door de harde wind 'kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen', meldt het KNMI. Code oranje geldt voor het hele land, behalve voor Limburg.
Het meest actuele weerbericht lees je hier.