112-nieuws | Snelweg vol met glasscherven, automobilisten negeren rood kruis

Snelweg vol glasscherven
Snelweg vol glasscherven © District8
DEN HAAG - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 29 februari.

Snelweg vol met glasscherven

De A12 bij Den Haag lag donderdagavond vol glasscherven. Een raamzetter verloor ramen, die kapotgingen toen ze op het wegdek terechtkwamen. Dat gebeurde op de fly-over van de A4 naar de A12 in de richting van Utrecht.
Het opruimen van het glas was een flinke klus. De verbindingsweg was daarom dicht. Boven de weg stonden rode kruizen, die meerdere automobilisten genegeerd zouden hebben. Ze liepen daardoor een lekke band op, meldt de NOS. Rond 21.15 uur ging de weg weer open.

Steekpartij in Seghersstraat

Bij een steekpartij in Den Haag is donderdagavond iemand gewond geraakt. Het slachtoffer werd aangetroffen in de Seghersstraat en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Tien verdachten rellen Eritreeërs langer vast

Tien Eritreeërs die vermoedelijk bij de rellen van 17 februari in Den Haag betrokken waren, blijven nog negentig dagen vastzitten. Dat heeft de Raadkamer in Den Haag besloten. Van vier mannen is de voorlopige hechtenis opgeheven.

Tiener vast voor overval en poging overval

Een 17-jarige jongen zit sinds deze week vast, omdat hij een overval zou hebben willen plegen in een huis in Den Haag Ypenburg. Ook denkt de politie dat hij een week geleden toesloeg in een tankstation in Leidschendam.
Afgelopen maandag gedroeg de jonge Hagenaar zich verdacht bij een huis aan de Scholekstersingel in Den Haag. Hij had een mes bij zich en kon met behulp van omstanders worden overmeesterd en aangehouden.
De politie doet onderzoek bij het tankstation
De politie doet onderzoek bij het tankstation © John van der Tol
Toen de recherche onderzoek deed kon de tiener ook worden gelinkt aan de overval bij een tankstation aan de Noordsingel in Leidschendam, vorige week donderdag. Een medewerkster en een klant werden die avond door een overvaller bedreigd met een vuurwapen.

Graafmachine met hijskraan uit water getild

Aan de Oegstgeesterweg in Leiden is woensdagavond een graafmachine om onbekende reden te water geraakt.
Om het enorme gevaarte uit het water te tillen moesten er een duikbedrijf en een hijskraan aan te pas komen. Daarmee lukte het rond 22.15 uur om de graafmachine weer uit het water te tillen. Die liep overigens wel een paar deuken en waterschade op.