Meer beelden van rellen met Eritreeërs bij zalencentrum gezocht

Onder meer een touringcar ging in vlammen op
Onder meer een touringcar ging in vlammen op © Regio15
DEN HAAG - De politie is nog op zoek naar meer beelden van de rellen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag. Die braken uit op het moment dat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep, die een feest hield in het zalencentrum.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
De politie heeft zaterdagavond 17 februari weten te voorkomen dat de relschoppers de groep binnen bereikte, maar hierbij zijn veel agenten gewond geraakt. Er is met stenen, vuurwerk en andere spullen naar agenten, de brandweer en persfotografen gegooid. Meerdere relschoppers hadden slagvoorwerpen bij zich.
Ook zijn personenauto's, politiewagens en een touringcar in brand gestoken. Zalencentrum Opera liep flinke schade op. Burgemeester Van Zanen van Den Haag heeft een noodbevel afgekondigd en toestemming gegeven voor de inzet van traangas. In de loop van de avond was het weer rustig op de Fruitweg.
Politie zoekt beelden van relschoppers - Team West
Na de rellen zijn tot nu toe zestien mensen aangehouden. Een Team Grootschalige Opsporing is bezig om meer verdachten te vinden. Het onderzoeksteam doet daarom een oproep om beelden van camera's, videodeurbellen en dashcams te delen. Dat kan via deze link.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem