Kind (4) wil net naar buiten gaan op moment van explosie in portiek

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - Een kind van vier jaar wilde afgelopen januari net naar buiten gaan op het moment dat er in het portiek een explosief afging. Er is niemand gewond geraakt, maar er is wel veel schade veroorzaakt. De verdachte van het veroorzaken van de ontploffing is door meerdere camera's gefilmd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Donderdagavond 11 januari rond 18.30 uur worden de bewoners van het portiek aan de Pluvierstraat in de Scheveningse wijk Duindorp opgeschrikt door een harde knal. Ruiten sneuvelen en een stuk van de betonnen trap wordt eruit geslagen.
Het 4-jarige kind, dat op weg was naar oma, werd nog even opgehouden en was daarom nog net binnen in huis toen de explosie plaatsvond. De schrik zit er mede daarom goed in: het is voor de buurt heel beangstigend dat iemand zoiets doet midden in een woonwijk vol kinderen.
Man gaat portiek in om explosief af te laten gaan - Team West
Camera's in het portiek hebben een man vastgelegd die het explosief waarschijnlijk heeft aangestoken. Hij gaat twee trappen op en blijft staan tussen de eerste en de tweede verdieping. Vervolgens is vermoedelijk het geluid van een aansteker te horen.
De verdachte draagt een gewatteerde jas met een capuchon, een broek met aan de zijkant een reflecterende streep en sportschoenen van het merk Asics. Wat opvalt, is dat hij een fietshelm draagt. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden bij de politie. Ook informatie over het motief voor de explosie is welkom.

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem