Trajectcontrole op gedeelte van A12 verdwijnt

© ANP
DEN HAAG - De camera's van de trajectcontrole op de snelweg A12 bij Den Haag worden in maart definitief verwijderd. Het gaat om het traject tussen het centrum en het Prins Clausplein in de richting Utrecht. De camera's in tegenovergestelde richting, naar de stad toe, blijven hangen.
De camera's boven de A12 bij Den Haag staan al vaak uit, bijvoorbeeld als de matrixborden boven de rijbanen een andere snelheid aangeven, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie dinsdag.
Een trajectcontrole handhaaft de snelheid van automobilisten over een langere afstand. Het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten.

Negen trajectcontroles

Er blijven in Nederland nog negen trajecten op het hoofdwegennet (A-wegen) over. Op die trajecten worden de systemen in de loop van dit jaar of volgend jaar vervangen, omdat de contractperiode afloopt. De aanbestedingsprocedure daarvan loopt nog.
De negen trajecten die overblijven zijn de A2 tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen en bij de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht, de A4 tussen Leidschendam en Zoeterwoude en tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.
Hier op de A4 staat de trajectcontrole nog aan
Hier op de A4 staat de trajectcontrole nog aan © John van der Tol
In Amsterdam hangen de camera's boven de A10 op het traject tussen knooppunt Nieuwe Meer en de Coentunnel, in Utrecht op de A12 ter hoogte van de Galecopperbrug. Tot slot blijven er trajectcontroles op de A13 tussen Berkel en Rodenrijs en Kleinpolderplein, de A20 bij Rotterdam tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein en nog bij de Westerscheldetunnel in Zeeland.