A12 helemaal dicht na verlies aanhanger met auto

Auto botst op aanhanger A12
Auto botst op aanhanger A12 © Regio15
NOOTDORP - Rijkswaterstaat heeft dinsdag- op woensdagnacht de A12 bij Nootdorp moeten afsluiten na een frappant ongeluk met een aanhanger met daarop een auto. De aanhanger was losgeschoten van een voertuig, nadat er een andere auto tegenaan knalde.
Het ongeluk met de aanhanger gebeurde rond 0.45 uur op de A12 bij Nootdorp, in de richting van Den Haag. Door een botsing schoot de aanhanger los van het voertuig. Er stond toen een zilveren Mercedes met buitenlands kenteken op.
De aanhanger begon zijn eigen leven te leiden, maar kantelde niet. Een achteropkomende blauwe Volkswagen had de aanhanger te laat in de gaten en reed er bovenop, vermoedelijk omdat het ding geen verlichting voerde. De aanhanger werd voortgetrokken door een Opel-personenwagen.

Traumahelikopter opgeroepen

In eerste instantie leek het flink mis te zijn er werd een arts met de traumahelikopter naar de rijksweg gestuurd, maar deze was uiteindelijk niet nodig. Er raakte zelfs niemand gewond bij het ongeluk.
Tijdens de afhandeling van het merkwaardige incident werd de snelweg ter hoogte van Nootdorp in de richting van Den Haag volledig afgesloten. Inmiddels is de A12 weer open.