Voorstel tegen verkeersdrukte bij Mall of the Netherlands: een kabelbaan

Een impressie van de kabelbaan naar de Mall of the Netherlands
Een impressie van de kabelbaan naar de Mall of the Netherlands © GBLV/Gemeentebelangen
LEIDSCHENDAM - Niet met de auto, maar met een kabelbaan naar The Mall of the Netherlands. Als het aan de lokale partij GBLV/Gemeentebelangen ligt, moet dat de oplossing worden voor de verkeersproblemen rondom het winkelcentrum in Leidschendam. 'De tijd van een extra verkeersregelaar hier of daar is voorbij.'
Het verkeer richting de Mall of the Netherlands zorgt vaak voor chaos en op drukke dagen staat de parkeerplaats bomvol. Met de kabelbaan wil GBLV/Gemeentebelangen de bereikbaarheid van de Mall verbeteren.
'The Mall is een uniek leisurecentrum en verdient dan ook een unieke aanpak om de verkeersdrukte en de overlast aan te pakken', zegt GBLV-raadslid Hans Peter Klazenga.

Duurzaam vervoersmiddel

'Het bereiken van The Mall moet geen ergernis worden, maar een deel uitmaken van de beleving', vervolgt hij. De partij ziet de kabelbaan als een duurzaam vervoersmiddel, dat ook de leefomgeving zou verbeteren.
'Duurzaamheidsambities maak je niet waar met alle ronkende auto's die stilstaan en de wijken lam leggen', stelt Klazenga.

Unieke aanpak

Het college van Leidschendam-Voorburg heeft aangegeven om op korte termijn met alle partijen toe te werken naar een duurzame oplossing voor het verkeersprobleem rondom de Mall of the Netherlands.
Volgens GBLV/Gemeentebelangen is daar dus een unieke aanpak voor nodig. 'De tijd van een extra verkeersregelaar hier of daar is voorbij.'

Snel een oplossing

Volgens GBLV-raadslid Marien van Wijk moet zo'n unieke oplossing ook snel komen. Hij wordt dagelijks door bewoners aangesproken over de verkeersafwikkeling rondom de Mall. 'Het is twee voor twaalf, het kan zo niet langer.'