Tien Eritrese relschoppers blijven langer vastzitten

Onder meer een touringcar ging in vlammen op
Onder meer een touringcar ging in vlammen op © Regio15
DEN HAAG - Tien Eritreeërs die vermoedelijk bij de rellen van 17 februari in Den Haag betrokken waren, blijven nog 90 dagen vast zitten. Dat heeft de Raadkamer in Den Haag besloten. Van vier mannen is de voorlopige hechtenis opgeheven.
Op de Fruitweg in Den Haag braken zaterdagavond 17 februari rellen uit toen tegenstanders van het regime in Eritrea op zalencentrum Opera afkwamen om met de mensen binnen de confrontatie aan te gaan. Volgens de Haagse burgemeester Van Zanen waren de relschoppende jongeren van de organisatie Brigade Nhamedu.
Toen de politie voorkwam dat de jongeren het zalencentrum bereikten richtte de agrressie zich tegen de politie en werden ook journalisten belaagd. Er werd met stenen gegooid en verschillende auto's en een touringcar zijn in brand gestoken. De ME zette traangas in.

Openlijke geweldpleging

Van de in totaal zestien opgepakte Eritreeërs werden er eerder al twee vrijgelaten en vandaag dus nog vier. De tien mannen die nog vast zitten worden verdacht van openlijke geweldpleging of opruiing tot (openlijke) geweldpleging.