Meerdere vrouwen aangerand en lastiggevallen in centrum: 'Wees extra alert'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - In het centrum van Leiden zijn de afgelopen week meerdere vrouwen aangerand of lastiggevallen door een man. Meerdere studentes werden daar slachtoffer van. De politie roept op extra alert te zijn en doet onderzoek naar de incidenten.
De politie ontving de afgelopen week meerdere meldingen van vrouwen die in de avond en nacht in het centrum van de stad zijn belaagd. 'Vermoedelijk gaat het niet elke keer om dezelfde man', zegt de politie die de meldingen 'zeer serieus neemt' en een onderzoek is gestart.
Er zijn mogelijk meer vrouwen lastig gevallen die zich nog niet hebben gemeld bij de politie. Zij worden opgeroepen dit alsnog te doen.

Bezorgdheid en alert zijn

'De politie begrijpt dat deze incidenten kunnen leiden tot bezorgdheid onder vrouwen in Leiden. Daarom is het belangrijk om goed op elkaar te letten en extra alert te zijn op verdacht gedrag', waarschuwt de politie.
Mensen die iets verdachts zien of worden lastiggevallen moeten meteen 112 bellen.

Eerder al onrust in Leiden na aanrandingen

Eind 2019 was er in Leiden ook grote onrust onder studentes, nadat meerdere vrouwen werden lastiggevallen en aangerand in de stad. Toen werd een vrouw zelfs verkracht.
Dat er lange tijd niemand werd aangehouden, zorgde voor extra onrust. Voormalig burgemeester Henri Lenferink probeerde die destijds te sussen door te zeggen dat het qua cijfers wel meeviel en Leiden 'niet onveiliger' was dan eerder. Uiteindelijk werd een 21-jarige man aangehouden voor de incidenten. Hij werd in 2020 veroordeeld tot vier jaar cel.