Gemeente stuurt per ongeluk gegevens duizenden kinderen rond: 'Menselijke fout'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat door het stof nadat het maandag per ongeluk een e-mail heeft verstuurd met daarin onder andere namen, adressen en telefoonnummers van kinderen die op de wachtlijst voor zwemles staan. 'We betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen plaatsvinden', zegt de gemeente, die spreekt van 'een menselijke fout'.
Den Haag verzond maandag een mailbericht naar alle kinderen die op de wachtlijst staan voor zwemles bij een van de vijf gemeentelijke zwembaden. Daarbij kregen 177 mensen gevoelige gegevens meegestuurd met allerlei informatie over de kinderen.
In de mail waren namen, adressen, geboortedata, inschrijfdata, volgnummers, telefoonnummers en e-mailadressen bijgevoegd. De gemeente spreekt van een menselijke fout.

Geen garantie

Toen het lek ontdekt werd, ongeveer een uur na het versturen van de mail, is geprobeerd om de verzending van het bericht ongedaan te maken. De gemeente kan niet garanderen dat dit in alle gevallen is gelukt.
Mensen die de mail hebben gekregen, worden gevraagd deze niet te lezen en te verwijderen. De gemeente Den Haag zal het datalek melden aan de autoriteit persoonsgegevens.