Man en vrouw beroven 87-jarige vrouw van sieraden

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - De man en vrouw die afgelopen zomer een 87-jarige mevrouw overvielen in haar huis, zijn nog altijd spoorloos. De politie toont daarom bewakingsbeelden van de verdachten. Het slachtoffer is verschillende sieraden kwijt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrouw woont aan de Hanenburglaan in Den Haag en is op vrijdag 18 augustus rond 15.30 uur thuis als er wordt aangebeld. Omdat ze iemand van de apotheek verwacht, doet ze de deur op een kiertje open om te controleren of diegene inderdaad voor de deur staat.
Dit blijkt niet het geval: het zijn een man en een vrouw die zeggen dat ze eten komen brengen, dat over is van een doopfeest ergens anders in de flat. Het 87-jarige slachtoffer geeft aan dat ze geen interesse heeft en wil de deur sluiten. Maar daar krijgt ze de kans niet voor: de vrouw duwt hem open en loopt naar binnen.
87-jarige vrouw raakt sieraden kwijt bij overval - Team West
Eenmaal in de woonkamer laat de indringer een zak met appels vallen en begint ze op te rapen. Hierdoor kan de bewoonster niet meer langs haar de woonkamer uit. Steeds als ze dat probeert, wordt ze teruggeduwd.
Plotseling ziet ze twee schimmen in haar huis, die richting de slaapkamer gaan. Ze vraagt wat die mensen daar doen, maar krijgt van de vrouw te horen dat er helemaal niemand is. Daarna vertrekt ze plotseling weer.

Sieraden weg

Even later ontdekt het slachtoffer dat er sieraden uit haar slaapkamer zijn verdwenen. Naast de man en de vrouw zijn er mogelijk nog een of twee verdachten bij de overval betrokken.
De man en de vrouw zijn gefilmd door een camera in de buurt. Ze zijn allebei vrij klein en ogen niet fris.

Signalement vrouw

  • 1,55 meter lang
  • Donker, viezig haar in losse knot
  • Donkerrode of bruine jurk
  • Donkere dichte schoenen

Signalement man

  • Gezet postuur
  • 1,65 meter
  • Ongeveer 45 jaar
  • Waarschijnlijk een gouden tand
  • Donker haar met kale plek op achterhoofd
  • Dikke jas, die opviel omdat het die dag zo'n 27 graden was
Het slachtoffer mist een zegelring met het familiewapen, een gouden ring met olifantenhaar en de inscriptie 'Kees' en een gouden armband met olifantenhaar en een dakenkopje en drakenstaart erop. Ook is er een Quest-horloge met een gouden band weg.
Wie weet waar die sieraden nu zijn of waar ze te koop zijn aangeboden, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.
Er is een identieke zegelring gestolen, maar die van het slachtoffer was niet beschadigd
Er is een identieke zegelring gestolen, maar die van het slachtoffer was niet beschadigd © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem