112-nieuws | Ravage na ongeluk met vier auto's - Vrachtwagen ramt pollers uit wegdek

Een van de wagens lag op z'n kant
Een van de wagens lag op z'n kant © ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 13 maart.

Ravage na ongeluk met vier auto's

Op de Laan van Leidschenveen in Den Haag zijn woensdagavond vier auto's op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur ter hoogte van de Donau. Eén van de auto's belandde op z'n kant.
Ambulancepersoneel heeft zich over meerdere inzittenden ontfermd. Volgens de politie is één slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De Laan van Leidschenveen werd na de aanrijding een tijdje door de politie afgesloten.

School ontruimd, verwarde man aangehouden

Het Coornhert Gymnasium in Gouda is woensdagmiddag is ontruimd omdat er een vreemde geur werd geroken. Dat gebeurde nadat een verwarde man de school was binnengegaan, meldt de politie. Aangezien de hulpdiensten vermoedden dat de man iets bij zich had wat de geur veroorzaakte, kwam de brandweer ter plaatse. De man is aangehouden en wordt verhoord. Uiteindelijk bleek het om 'graffitiremover' te gaan.

Vrachtwagen ramt pollers uit wegdek

Een vrachtwagen is woensdagochtend op twee pollers geknald. Dat gebeurde op het Spui in Den Haag, ter hoogte van het stadhuis en de bioscoop. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. De schade aan de beweegbare paaltjes en de vrachtwagen is groot. Een takelwagen zal de vrachtwagen van zijn plek trekken.
Pollers zijn kapot
Pollers zijn kapot © Regio15

Honderden lachgasflessen gevonden

In een garagebox aan de Industrieweg in Nootdorp zijn honderden lachgasflessen gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om 633 volle en 100 (half)lege flessen met lachgas. De illegale lachgasopslag werd vonden toen agenten met een deurwaarder meegingen om een pand te ontruimen vanwege achterstallige huur.
In de garagebox zelf was niemand, maar in de buurt liep een 31-jarige Hagenaar die zich verdacht gedroeg en vervolgens wegreed. Hij kreeg een stopteken en is aangehouden. De lachgasflessen zijn in beslag genomen. De burgemeester gaat het pand sluiten, weet de politie.

Fietsster (17) zwaargewond na aanrijding

Een fietsster is woensdagochtend zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto. Dat gebeurde rond 8.00 uur aan de Leidseweg in Voorschoten. Volgens een bericht van de gemeente Voorschoten ging het mis toen het meisje de Leidseweg richting de Mozartlaan overstak. Onder andere een arts uit de traumahelikopter heeft de vrouw gestabiliseerd. Daarna is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

Personen van dak geplukt

Twee verdachten zijn dinsdag- op woensdagnacht van een dak aan de Blekerssingel in Gouda gehaald. Toen agenten arriveerden, keken ze verbaasd over de dakrand. De politie heeft ze gearresteerd voor poging tot woninginbraak. Nadat het duo van het dak was geplukt, is met een hoogwerker gekeken of er nog meer personen verstopt zaten. Dat was niet het geval.
De zoekactie op het dak aan de Blekerssingel in Gouda
De zoekactie op het dak aan de Blekerssingel in Gouda © MediaTV
Wel zijn er op het dak spullen gevonden en door de politie in plastic zakken meegenomen, om te voorkomen dat er sporen gewist worden. Het ging onder andere om een grote zwarte tas. De Blekerssingel aan de rand van het centrum was enige tijd afgesloten. De verdachten zijn 17 en 22 jaar en komen uit Amsterdam.

Auto gaat in vlammen op

Langs de Van Bommellaan in Wassenaar heeft dinsdag vlak voor middernacht een auto in brand gestaan. Het vuur begon aan de voorkant van de Fiat 500. Een geparkeerde auto ernaast raakte ook beschadigd. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend Brandweerlieden hebben het vuur geblust.