112-nieuws | Man zet lijnbus op stelten - Motorrijdster zwaargewond na kettingbotsing

Gebroken glas in de lijnbus
Gebroken glas in de lijnbus © Facebook - politie Wassenaar
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 14 maart.

Motorrijdster zwaargewond na kettingbotsing

Bij een kettingbotsing op de A16 bij Rotterdam is een motorrijdster uit Delft zwaargewond geraakt. Dat gebeurde maandagochtend om 6.45 uur al, maar de politie komt deze donderdag met een getuigenoproep 'om de toedracht in kaart te brengen'.
Bij het ongeluk, ter hoogte van het Kralingseplein, waren drie busjes, een personenauto en een motor betrokken. De vrouw (52) uit Delft raakte zwaargewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een 30-jarige Hagenaar en een man van 54 uit Barendrecht werden aangehouden.

Man vernielt raam van lijnbus

In Wassenaar heeft een man een lijnbus op stelten gezet. Hij had een raam vernield, waarna de bus niet meer verder kon rijden. De politie kreeg vervolgens een noodoproep.
Aanhouding verdachte vernieling lijnbus
Aanhouding verdachte vernieling lijnbus © Facebook - politie Wassenaar
Toen agenten bij de lijnbus arriveerden, was de verdachte al verdwenen. Na een korte zoekactie werd hij alsnog gevonden. Hij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Boeteregen bij verkeerscontrole

Op de Motorenweg in Delft is een verkeerscontrole gehouden. Er werden vrijdag 110 voertuigen gecontroleerd en zo'n vijftig boetes uitgeschreven, laat het politiebureau van Delft woensdag op Facebook weten.
Twee personen zijn aangehouden. Een bestuurder had een ongeldig verklaard rijbewijs, waarna zijn auto in beslag is genomen. De andere arrestant reed rond met een vals rijbewijs.